Solid Edge Retro – bevezetés


 

Nagyon Kedves Barátomtól kaptam ezt a képet, így a Solid Edge Retro sorozatot ezzel kezdeném.

clip_image002

Hát igen, annak idején, amikor még nem volt digitális rajztábla (Autocad) sem, még ilyennel terveztek a mérnökök. Azért, akkor is elkészültek a tervek és még le is gyártották azokat. Akkor még volt munkamegosztás. A fejlesztő mérnök megálmodta a konstrukciót. Fejében ott volt minden, amit a konstrukcióról tudni kellett. Vázlatokat rajzolt, amelyeket a szerkesztőnek odaadott, elmagyarázott, ami alapján a szerkesztő kiszerkesztette a konstrukciót, alkatrészt. Ha minden készen volt, akkor húzták ki a rajzot tussal. Mindig tuskihúzó lányokról beszéltek, soha sem értettem, ezt igazán.

Aztán jött a digitális rajztábla, mindenki azt tudta ellopni a 90-enes évek elején.

Autocad 2.6, Autocad 9, Autocad 12 ennek már volt Windowsos verziója is, és a többi… Egyre jobban kiszorult a rajztábla, mivel digitális formában tudtuk egymásnak adogatni a rajzokat. Legnagyobb gond az volt, hogy hol nyomtassuk ki. Egy évfolyamtársam dolgozott egy cégnél, ahol végül is szívesen fogadtak és megengedték, hogy rajzokat nyomtassunk ki a cég plotterén. 2 tollat lehetett beállítani, vastagot és vékonyat. Végül is a kapcsolat megmaradt az Együd Istvánnal és az egyetem utolsó félévét, diploma írás alatt, dolgoztam Nála. Ők már akkor céges szinten váltottak Solid Edge 2.0-ra. Igen jól olvastátok 2.0-ra. Amikor hozzájuk jártam heti kétszer, akkor már a Solid Edge 3.0 verziónál tartott. Én ezt a verziót kezdtem el használni, nagy lelkesedéssel.

Nos ennyi előtörténet után jön a lényeg! Elhatároztam, hogy a Solid Edge 2.0 verziótól kezdődően végigveszem a Solid Edge fejlődését és megosztom veletek.

Úgy adódott, hogy még karácsony előtt, rendcsinálás közben, megtaláltam a régi CD-imet, köztük egy Windows 98-at. Gondolkoztam, hogy kidobjam-e, de a kíváncsiságom arra ösztönzött, hogy ki kéne próbálni, hogy fel lehet-e telepíteni, és működik-e egyáltalán. frissítések, stb… Milyen hardware-re telepítsem?

Folyt. köv.

Reklámok
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Enterprise Group PDM

Üdvözöljük az Enterprise Group PDM megoldások oldalán

Daily PLM Think Tank Blog

Product Lifecycle Management by Oleg Shilovitsky

olahl

Let IT flow...

Balássy György szakmai blogja

Megtanultam. Megosztom.

Solid Edge (R)eloaded

Minden ami Solid Edge!!!

Turóczy Attila szakmai blogja

(MCP, MCTS, MCT, MVP)

%d blogger ezt kedveli: