Kezdőlap > Solid Edge > Solid Edge dokumentum nevek

Solid Edge dokumentum nevek

A Solid Edge a szerelés környezetben a szerelés történetben az alkatrészek fájlneveit jeleníti meg alapértelmezett beállításként. Ezt láthatjuk az alábbi képen magyarított Solid Edge ST5 esetén. Mivel ez a beállítás felhasználó (user) függő, ezért ezt a Soldi Edge a rendszerleíró-adatbázisban tárolja (Regedit).

image

Nézzük meg mii történik akkor, ha a Solid Edge-t egy olyan gépre telepítjük (szűz), ahol még nem volt Solid Edge feltelepítve. Valószínű, hogy angol nyelvű telepítő DVD-k van. Sikerül is feltelepítenünk, be is állítottuk a licenszünket (ugye nem crack, ne használjuk! De komolyan!). Elindítottuk a Solid Edge-et, és azt tapasztaljuk, hogy minden angolul van. persze mert nem telepítettük fel a magyarítást hozzá! OK. Zárjuk be a Solid edge-t, telepítsük fel a magyarítást is. Tegyük fel, hogy sikerült megszerezni, sikerül is boldogok vagyunk. Igen ám, de ha megnyitunk egy Soldi Edge szerelést, akkor azt tapasztaljuk, hogy a szereléstörténetben a fájlok nevei helyett “filename” jelenik meg. Szomorú arc 

Mi történt? Hogyan tudjuk kijavítani?

Amikor az angol telepítés után elindítottuk a Soldi Edge-t, akkor az alapértelmezett értékek bekerültek a bejelentkezett felhasználó rendszerleíró adatbázisába. Így a Dokumentum név szabály helyére a “filename”. Miután a magyarítást is feltelepítettük a Soldi Edge már nem tud angolul, így minden alkatrész fájlban keresi a “filename” tulajdonságot, de mivel ez nincs, így nem tudja mit kiírni, marad a filename.

Úgy tudjuk kijavítani, hogy a Soldi Edge gomb->Beállítások párbeszédablakban a Segítségek panelen a Dokumentum név szabály részben beírjuk [Fájlnév] jellemzőt.

Ide bármilyen Solid edge fájl tulajdonságot beírhatunk a Módosít gomb használatával.

image

Ha a Tulajdonság legördülő listából pl. a Rajzszámot választjuk ki, akkor a szereléstörténetben a fájlnevek helyett az alkatrész Rajzszáma fog megjelenni, ahogyan azt az alábbi ábra is mutatja.

image

Reklámok
Kategóriák:Solid Edge Címke:
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Enterprise Group PDM

Üdvözöljük az Enterprise Group PDM megoldások oldalán

Daily PLM Think Tank Blog

Product Lifecycle Management by Oleg Shilovitsky

olahl

Let IT flow...

Balássy György szakmai blogja

Megtanultam. Megosztom.

Solid Edge (R)eloaded

Minden ami Solid Edge!!!

Turóczy Attila szakmai blogja

(MCP, MCTS, MCT, MVP)

%d blogger ezt kedveli: