Kezdőlap > Solid Edge > Rejtett élek visszaállítása a műhelyrajzon

Rejtett élek visszaállítása a műhelyrajzon

Van még egy pár “régi” megírt cikkem, amit eddig nem publikáltam, de most ezeket előveszem és megosztom. (Ne vesszen el, hátha valaki tudja használni).

Nos az első a rajznézetekről szól.

Ha már egyszer legeneráltunk egy szerelést, vagy alkatrészt a műhelyrajra, és megvannak a rajznézetek, akkor lehetőségünk van arra, hogy a rajznézet vonalait manuálisan elrejtsük. Ehhez használnunk kell a Kezdőlap Élek csoportjában található Élek elrejtése parancsot.

image

Kiválasztjuk a parancsot és rá kell kattintanunk arra a vonalra, amelyet el szeretnék rejteni. Ha rákattintottunk, akkor a rajznézetből eltűnik. felmerül a kérdés, hogy milyen esetekben kell, célszerű ezt használni? Én nem emlékszem, hogy valaha is nekem használnom kellett volna, de több Solid Edge tervező akkor használta, amikor a műhelyrajzon (régi verziókban) a Solid Edge rosszul generálta le az alkatrészek nézeti vonalait. Ekkor érdemes volt használni, aki nem ismeri a valós megoldást, amelyet a következő posztban fogok leírni.

Ha sok nézeti vonalat takarunk el az Élek elrejtése paranccsal, és vissza szeretnénk állítani, akkor felmerül a kérdés, hogyan is tegyük ezt a lehető legegyszerűbben?

Nos, ha a nézet tulajdonság párbeszédablakát előhívjuk, kattintsunk a nézeten jobb egér gombbal és a helyi menüből válasszuk ki a Tulajdonságok parancsot, akkor a Megjelenítés panelen az alábbi képen bekarikázott paranccsal vissza tudjuk állítani a nézetet a legenerálási állapotba.

image

Ha csak néhány élt szeretnénk újra láthatóvá tenni, akkor használjuk az Élek mutatása parancsot. A parancs kiválasztása után húzzuk az egeret a rajznézet fölé, ekkor piros színnel látszódnak az elrejtett vonalak. Ha az elrejtett vonalra kattintunk, akkor láthatóvá tehetjük.

image

Reklámok
Kategóriák:Solid Edge Címke:
 1. Tóth Béla
  2012. július 21. - 07:11

  Ha nem haragszol, elmondom a kapcsolódó tapasztalatainkat.
  Félnézet-félmetszet készítésnél a szimmetriatengely helyén visszamarad egy vonal (régebben kontúr, most normál), mi azt el szoktuk rejteni és a helyére szimmetriavonalat teszünk. Lehetne az élfestővel középvonalasítani, de az nem lóg ki a nézetből és mi mégiscsak középiskola vagyunk, amennyire lehet betartjuk a szabályokat. Illetve, az ST előtt a lépcsős metszetnél is megmaradt egy kontúrvonal a lépcsőnél, azt el kellett rejteni.

  • 2012. július 21. - 08:08

   Egyáltalán nem haragszom, sőt Neked igazad is van. Erre valóban én is használtam régen csak elfelejtettem. Viszont az ST3-tól kezdve ezeket a metszővonalakat szoftber ki sem rajzolja.

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Enterprise Group PDM

Üdvözöljük az Enterprise Group PDM megoldások oldalán

Daily PLM Think Tank Blog

Product Lifecycle Management by Oleg Shilovitsky

olahl

Let IT flow...

Balássy György szakmai blogja

Megtanultam. Megosztom.

Solid Edge (R)eloaded

Minden ami Solid Edge!!!

Turóczy Attila szakmai blogja

(MCP, MCTS, MCT, MVP)

%d blogger ezt kedveli: