Kezdőlap > Solid Edge > Solid Edge ST5

Solid Edge ST5

Igen a következő verzió már itt van. Vagyis én vagyok a következő verziónál. A héten Huntsville-ben vagyok, hogy megismerjem az új verzió újdonságait. Találkozom a fejlesztőkkel és más disztribútorokkal, Siemensesekkel. Azt nem ígérem, hogy részletesen beszámolok az újdonságokról, mert még titkosak az információk. A konkurencia is mindent tudni akar. De azért virágnyelven majd megpróbálok egy két infót adni.

Hunstville

 

Frissítve: 2012.04.20

Véget ért a training. Nagyon erős verzió lesz az ST5. Rengeteg újdonságot láttam. Megdöbbentő, hogy mire lesz képes.

Sajnos többet most nem mondatok.

Ezt nézzétek addig is:

Solid Edge ST5
Kategóriák:Solid Edge Címkék:
  1. 2012. április 16. - 14:48

    Üdv István!!
    Szeretném kérdezni, van-e hasonló blog vagy fórum a satelit-terméketekhez is, az Edge Cam-hoz??

  2. TOPY
    2012. április 16. - 22:19

    Helloka, na mizu? Mi volt ma?dobj pár infó morzsát..

  3. Czövek Barnabás
    2012. április 18. - 22:30

    Nekem egy kérdésem lenne én st3-ból szeretnék v20-ba menteni,nincs valami megoldás gépészmérnöknek készülök és a féléves beadandómat st3 mal készítettem de különböző problémák miatt v20 kéne folytatnom.Nagyon örülnék minden segítségnek.Előre is köszönöm.

    Tisztelettel Barnabás PTE PMMK

  4. 2012. április 21. - 01:07

    Nem lehet visszafelé elmenteni, mert az újabb verziókban olyan új elemek, modellezési lehetőségek, feature-ök vannak, aminekk a régi verzióban nincs megfelelője. Ez nem Autocad, hogy a rajzelem definíciókat visszafelé lehessen menteni.
    Amit lehet, hogy köztes formátumba (parasolid, step, stb…) elmented a szerelést vagy az alkatrészeket, és ezeket a V20-be be tudod olvasni testként. Mivel ezek testek (modellek) nem fogod tudni módosítani, hacsak nem a Direct Editing parancsokkal a V20-ban. Miért kell visszamenteni. Sokkal jobb az ST3, mint a V20, szerintem nincs értelme a régit használni, ha van újabb. Inkább töltsd le az ST4 diákverziót, felülről kompatibilis a Solid Edge. Diákoknak ingyenes. https://csefalvayistvan.wordpress.com/2011/09/02/solid-edge-st4-oktatsi-verzi-ingyen/

  5. Czövek Barnabás
    2012. április 23. - 17:22

    Köszönöm szépen a segítséget

  6. Czövek Barnabás
    2012. április 23. - 17:51

    A legnagyobb gond az ,hogy kellet egy egyedi befogó készüléket tervezni.Aminek szerintem maradéktalanul eleget tettem ,oktatóm szerint nem.Minden alkatrészről külön műhelyrajzot készítettem plusz látványterv 3d-ben , utána összeszerelési rajzot készítettem amire csak annyit mondott nagyon szép munka de ilyen formában nem fogadja el.Neki szerelés rajzban kell csak én belefásultam és mondta egyik évfolyamtársam ,hogy segít de neki v20 van.
    Nem tudja megnyitni.

  7. Tóth Béla
    2012. április 23. - 21:16

    Anno mi még vonalzóval, ceruzával dolgoztunk. Megrajzoltam életem fő művét, amire a gyakorlatvezető csak ennyit mondott: mi ez Béla, skicc?
    Ezek a szemét tanárok semmit sem változtak 30 év alatt?

  8. 2012. április 24. - 20:52

    Hát igen ilyenek a tanárok! 🙂 Nem haladnak a korral. Tisztelet a kivételnek Béla! A legnagyobb gond, hogy az oktatók nem értik a 3D-s tervezés lényegét!! Nem jártak tanfolyamra, honnan is tudnák. Nem ebben szocializálódtak! Nem a rajz a lényeg, hanem a 3D-s gyártható modell! Jah, hogy sok helyen még a gyártási dokumentáció a rajz, nem biztos, hogy e rajz a legjobb megoldás! De ha a “megrendelő” így kéri, akkor alkalmazkodni kell hozzá, különben nem “fizet”, nem elégedett!

  9. Tóth Béla
    2012. április 25. - 20:12

    Most értünk haza Miskolcról az Anddrássy 3D versenyről. Nagyon jók voltak a feladatok, változatosak, sokrétűek, érdekesek, minden elismerésem az összeállító csapatnak!

  10. Tóth Zoltán
    2012. június 16. - 21:28

    Tisztelt Cséfalvay Úr!

    Egy kéréssel szeretnék önhöz fordulni.Konkrétan,Most járok egy CAD/CAM, CNC programozó technológus képzésre és most tanuljuk a szinkronmodellezést Solid Edge ST4,ehez a programhoz nemtud ajálani oldalakat (oktatóleckéket,kézikönyvet,leirást),amit itthon tudok gyakorolni,hogy vizsgára feltudjak készülni,jobban megértsem a dolgokat ezek érdekelne engem. Nagyon megköszönném a segítségét.

    Üdvözlettel:
    Tóth Zoltán

  11. Kozma Péter
    2013. április 17. - 13:48

    Annyit fűznék hozzá, hogy valóban jobb új programmal rajzolni, de az “Egyetemen”-NME-csak a régebbi (SEv20) verzió fut. Szóval csak úgy lehet memgutatni a készülö feladatot, ha az ember visz be gépet. Tehát, ha nem tudják megnyitni, nem lehet nyomtatni és így el sem fogadják. Esetleg, ha elmegy az ember egy “mérnök irodába”, és ott próbálja kinyomtatni, akkor sem sikerül, mert nekik sincs meg sosem az a verziójú program, mint, amiben rajzol az ember. Ilyenkor marad, hogy elmentjük valami kompatibilis változatban, és imádkozunk, hogy be lehessen olvasni más programmal, valahogy ez sem maradéktalan.
    Mi kénytelenek voltunk “elcsenni” az egyetemi licenszt, alkalmazkodni az egyetemi támogatott rajzprogramhoz, és azt használni. Aki nem így tett, az bebukta. Senkit nem érdekel, ha kész a rajz, de olyan programban van, amit a tanár nem tud megnyitni.
    Ha meg el akarja végezni valaki a sulit, az igazat ad a tanárnak:).

  1. No trackbacks yet.

Hozzászólás

Enterprise Group PDM

Üdvözöljük az Enterprise Group PDM megoldások oldalán

Daily PLM Think Tank Blog

Product Lifecycle Management by Oleg Shilovitsky

olahl

Let IT flow...

Balássy György szakmai blogja

Megtanultam. Megosztom.

Solid Edge (R)eloaded

Minden ami Solid Edge!!!

Turóczy Attila szakmai blogja

(MCP, MCTS, MCT, MVP)