Kezdőlap > Poén, Solid Edge > Fantasztikus új lehetőségek a következő Solid Edge verzióban

Fantasztikus új lehetőségek a következő Solid Edge verzióban

Évek óta dolgozunk a kollegáimmal egy Solid Edge beépülő (Add-In) modulon, melynek feladata, hogy a Solid Edgeben bármilyen CAD formátumot asszociatívan tudjunk kezelni. A fejlesztésünk a szinkronmodellezés technológiát használja, de az eddigi Siemens megoldást kiterjeszti a CAD rendszerek műhelyrajzaira is. Ez azt fogja jelenteni, hogy pl. egy Inventor, vagy Solid Works, vagy Catia műhelyrajzot Solid Edgben megnyitva azokat asszociatívan tudjuk majd kezelni. A műhelyrajzot megnyitva kezelni kell a 3D-s modellt is. A mi beépülő modulunk pont ezt tudja.

Fejlesztéseink felkeltették a Solid Edge fejlesztő csapat figyelmét is, így meghívtak április 16-án kezdődő Solid Edge fejlesztői szemináriumra Hunstvillbe, ahol be fogunk számolni az eredményeinkről. Remélhetőleg ezek a fejlesztések a következő Solid Edge verzióba is belekerülnek.

A bővítmény lokalizációja, most zajlik, ellentétes irányba, mint ahogy ezt tetteük eddig. A fejlesztés nyelve a magyar, és most ezt kell “vissza” lokalizálni angolra. Az angol után jön a többi nyelv is. Érdekes feladat lesz lefordítani kínaira, japánra és koreaira is. De majd kint a fejlesztők remélhetőleg segíteni tudnak. Mosolygó arc

Hogyan jutottunk el idáig?

Nap mint nap szembesültünk munkánk során, hogy a tervezők kínlódnak a különböző fájlformátumokkal. rengeteg időt töltenek el azzal, hogy a külsős tervezőktől kapott adatokat “ehető” formába tudják hozni, hogy azokat tovább tudják alakítani. Innen jött az ötlet. Összedugtuk fejünket. Legnagyobb feladat a különböző CAD műhelyrajzok formátumainak összegyűjtése volt. Az összes konkurens szoftver fejlesztővel felvettük a kapcsolatot és álnéven fejlesztői partneri szerződést kötöttünk velük. Innen már “csak” a konverziót kellett megírni. Az utóbbi 2 évben ez kb. 2 millió kód sort jelentett. A legnehezebb az volt, hogy mind ezt titokban kellett csinálni, senkinek nem beszélhettünk róla. De most végre itt az idő…

Hamarosan kitehetjük TeCsőre a bemutatónkat. (április vége).

Addig is kísérjétek figyelemmel blogomat.! Mosolygó arc

Reklámok
Kategóriák:Poén, Solid Edge
  1. Veress Attila
    2012. április 1. - 09:16

    Annak idején még Cadkey-vel kezdtem,a Solid Edge egy “gyorstalpaló” tanfolyamon lett ismerős számomra – szívesen olvasok mindent,ami ide kapcsolódik !

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Enterprise Group PDM

Üdvözöljük az Enterprise Group PDM megoldások oldalán

Daily PLM Think Tank Blog

Product Lifecycle Management by Oleg Shilovitsky

olahl

Let IT flow...

Balássy György szakmai blogja

Megtanultam. Megosztom.

Solid Edge (R)eloaded

Minden ami Solid Edge!!!

Turóczy Attila szakmai blogja

(MCP, MCTS, MCT, MVP)

%d blogger ezt kedveli: