Kezdőlap > Insight, Solid Edge, Windows > Total Commanderrel a világhálón?

Total Commanderrel a világhálón?

Mi lenne ha a Google készítene egy Total Commander beépülő modult, ami azt tudná, hogy a világháló tartalmát mappákba szervezné és ezeket a mappákat tudnánk tallózni, és így keresnénk a világhálón.

Véleményem szerint valahogy a következőképpen nézne ki az egész. (Persze másképp is lehetne kategorizálni.)

Látnánk a világháló mappájában 195 al mappát, mivel 195 ország van a földön. Minden országnak saját mappája lenne. Praktikusan az ország angol kezdőbetűjével (EN – Anglia, HU-Magyarország, stb…)

Valahogy így nézne ki (Nem volt türelmem a példa kedvéért felvenni az összes országot):
image

Az országok mappájában benne lennének, mondjuk városonként, a világhálón megjelenő tartalmak. (Ide sem akartam a példa kedvéért sem felvenni az összes várost)
image

Na most elképzelhető, hogy a továbbiakban hogyan menne a kategorizálás, kerületek, utcák szerint, stb. A KEDVES felhasználó, gyakorlatilag a mappa struktúrába vándorolna és úgy keresné meg a szükséges tartalmat.

Példa: Keressük meg mit játszanak a Mammut II moziban délután 1/2-5 kor?

Ha ragaszkodnánk a Total Commanderes mappázgatáshoz, akkor valahogy úgy kéne eljárnunk, hogy bemegyünk a HU ország mappájába, itt megkeressük a Budapest almappát, itt kitallózzuk a II. kerület almappát (feltételezzük, hogy itt van a Mammut II.), itt megkeressük az utcát (?, ezt már nem tudom) de ha véletlenül megtalálnám az utcákban akkor is meg kéne itt keresnem a Mammut II mappáját, és ebben a mappában is ki kéne tallóznom a moziműsort.

Szerintem ez a fenti példa elég rosszul hangzik, nem szeretnék így keresgélni a világhálón! De menjünk tovább, és arra a kérdésre próbáljunk meg választ adni, hogy: “Hol játsszák vasárnap délután a Vasököl című filmet?” Ebben a fenti elképzelt mappa struktúrában le tudja valaki vezetni, hogyan tudná megtalálni az összes mozit, amiben játsszák a filmet?

Ha valaki arra asszociál, hogy cégénél is hasonló mappa struktúra van, jogos az asszociáció! A cégek legtöbbje ilyen mappastruktúrába dolgozik 2011-ben. Elképesztő! Hogyan találják meg a az XY projektben szereplő ZYK rajzszámú rajzot, amit újra kéne gyártani, vagy revíziókezelni? Hogyan tudják ebben a mappastruktúrában azt megmondani, hogy a ZYK rajzszámú alkatrész melyik összeállításban van benne? Hát nem nagyon lehet!

Arról nem is beszélve, hogy a hálózaton keresztül, ha egy mappában “sok” fájl van, az milyen gyorsan jeleneik meg a Fájl Megnyitás ablakban, vagy a Total Commander ablakában?

Nem véletlen, hogy a cégek kezdik felismerni, hogy az adatokat indexelt adatbázisban kell tárolni és keresés feltételek alapján kell a gyártási adatokat megtalálni.

Erről fogok írni a következő részekben….

Reklámok
Kategóriák:Insight, Solid Edge, Windows
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. 2016. április 15. - 10:12

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Enterprise Group PDM

Üdvözöljük az Enterprise Group PDM megoldások oldalán

Daily PLM Think Tank Blog

Product Lifecycle Management by Oleg Shilovitsky

olahl

Let IT flow...

Balássy György szakmai blogja

Megtanultam. Megosztom.

Solid Edge (R)eloaded

Minden ami Solid Edge!!!

Turóczy Attila szakmai blogja

(MCP, MCTS, MCT, MVP)

%d blogger ezt kedveli: