Kezdőlap > Solid Edge > Solid Edge fájlok struktúrája (Storage/Stream)

Solid Edge fájlok struktúrája (Storage/Stream)

A Solid Edge a modell adatainak a fájlokban való tárolására a Microsoft Structured Storage technológiát használja.Ez röviden annyit jelent, hogy a Solid Edge fájlban ugyanolyan “fájlrendszer” található, mint a merevlemezen. Az adatokat (Stream) a Solid Edge a fájlon belül mappákban “Storageban” tárolja. Minden adatnak külön mappája van. Nézzünk meg példaként egy Solid Edge alkatrész fájlt belülről.

SNAGHTMLab29deb

Látható, hogy a PARASOLID adatoknak saját mappájuk (Storage) van. Tulajdonképpen az itt található Parasolid adatokat menti ki a Solid Edge *.x_t fájlba, amikor parasolidba menti el az adatokat. Sőt az igen tisztelt konkurenciai ezeket a parasolid adatokat olvassa be a szoftverébe, amikor Solid Edge fájlokat nyit meg. Pl.: Amikor a Solid Works azt állítja, hogy képes megnyitni a Solid Edge fájlokat, akkor ezt a parasolid Streamet nyitja meg. Mivel ugyan az a Parasolid geometriai magot használja a Solid Works, mint a Solid Edge ezért ezt megteheti, pláne akkor, ha Parasolid adatokat publikussá teszi a Siemens.

De vajon mit rejt a Display mappa? Itt találhatóak az alkatrész megjelenítésére vonatkozó információk! Erről a következő posztomban fogok írni.

Lényegében az összes információt, amiből felépül egy modell külön-külön storageokban, streamekben lehet tárolni, és mindig csak azokat az információkat kell betölteni, amelyek éppen szükségesek az adott feladat szempontjából.

Ennek a technológiának vannak előnyei és természetesen hátrányai. Előnyök között lehet megemlíteni, hogy kevesebb fizikai memóriára van szükség, mert mindig csak azokat az adatokat kell betölteni, amelyek éppen szükségesek. Gyorsabban lehet a munkát elkezdeni, mert a fájlok megnyitásakor nem töltődik be a memóriába minden adat. Elvileg azt is tudja ez a technológia, hogy az egyes STREAMeket, más-más felhasználó módosítja, mert nem a fájlt “nyitjuk” meg, hanem a fájlból egy-egy streamet.

Reklámok
Kategóriák:Solid Edge

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Enterprise Group PDM

Üdvözöljük az Enterprise Group PDM megoldások oldalán

Daily PLM Think Tank Blog

Product Lifecycle Management by Oleg Shilovitsky

olahl

Let IT flow...

Balássy György szakmai blogja

Megtanultam. Megosztom.

Solid Edge (R)eloaded

Minden ami Solid Edge!!!

Turóczy Attila szakmai blogja

(MCP, MCTS, MCT, MVP)

%d blogger ezt kedveli: