Kezdőlap > Solid Edge > PDF készítése Solid Edge ST3 műhelyrajzból…

PDF készítése Solid Edge ST3 műhelyrajzból…

Az egyik Solid Edge felhasználó hívott fel a következő problémával: “Nem tudok PDF fájlt készíteni a Solid Edge műhelyrajzból, mert fordítási hibával leáll a Solid Edge. Nem száll el a Solid Edge “csak” nem készíti el a PDF-et.”

Az operációs rendszer Windows 7 64 bit. Nálam is ez van feltelepítve, így örültem neki, hogy egyből ki is tudom próbálni. Nálam sikerült, tehát nem Solid Edge hiba! Az elmúlt tíz év tapasztalat azt mondja nekem, hogy az a hiba, amit én is tudok reprodukálni. A többi “csak” jelenség. Nos, ezekből a jelenségekből van jó néhány!

Azt is illene tudni, hogy a PDF készítés a Solid Edgeben egy Velocity Printer PS 2.0 printer driveren keresztül történik. Ezt a dirvert a Solid Edge telepítésekor kerül fel automatikusan a gépre.

Elkezdtem keresgélni, hogy mi lehet a hiba, jó néhány perc után találtam is egy Siemens belső leírást, amely szerint 64 bites Windows 7 operációs rendszeren ha a Solid Edge telepítésekor a printer driver telepítése nem sikerül, valamilyen rejtélyes oknál fogva, akkor előfordul a felhasználó által jelzett hiba. Mi a megoldás? Solid Edge St3 letöröl és telepíthetjük újra.

Amíg idáig eljutottam a felhasználónk visszahívott, hogy megvan a megoldás, újratelepítés nélkül megoldható a dolog a következő képen:

  • Nyissunk egy új DOS ablakot, parancssort, Futtatás->CMD
  • Keressük meg a “\Solid Edge St3\program\driverlocator.exe” fájlt és indítsuk az előbb megnyitott ronda fekete ablakban (elnézést de a fekete mindig az Autocad-re emlékeztet), valahogy így néz ki:SNAGHTML37b8e2d

    Ezzel megtudtuk, hogy a Windowsunknak hol van a driver/meghajtó mappája. Jelen esetben a c:\windows\system32\spool\drivers\x64

  • A fenti mappába másoljuk be a “\Solid Edge ST3\PrinterDrivers” mappából az összes fájlt. Ez alapesetben 5 fájlt kell, hogy jelentsen.
    image
  • Ezek után a “\Solid Edge ST3\program” mappában lévő “PrinterInstaller.exe” programot indítsuk el. Ez nagyon gyorsan lefut, nem ad semmilyen visszajelzést, de ezek után már működni fog a Solid Edge PDF készítése. A nyomtatók között találnunk kell egy Solid Edge Velocity PS Printer 2.0 nyomtatót. A PrinterIsntaller.exe a %temp% mappába bemásol egy SEprinterInstaller.log fájlt, amiben a telepítés eredményét meg is nézhetjük.

A Solid Edgeből a Mentés másként paranccsal menthetünk PDF fájlt a Solid Edge modellekből, műhelyrajzokból.

Reklámok
Kategóriák:Solid Edge Címke:
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Enterprise Group PDM

Üdvözöljük az Enterprise Group PDM megoldások oldalán

Daily PLM Think Tank Blog

Product Lifecycle Management by Oleg Shilovitsky

olahl

Let IT flow...

Balássy György szakmai blogja

Megtanultam. Megosztom.

Solid Edge (R)eloaded

Minden ami Solid Edge!!!

Turóczy Attila szakmai blogja

(MCP, MCTS, MCT, MVP)

%d blogger ezt kedveli: