Kezdőlap > Solid Edge, Szinkronmodellezés > Szinkron vagy hagyomány I. rész

Szinkron vagy hagyomány I. rész

Ebben a bejegyzésben arról írtam, hogy a Szinkron és a Hagyomány, hogyan kötött házasságot. Most nézzük meg, hogy milyen házasságnak indul e frigy!

Amikor megnyitunk egy Solid Edge alkatrész vagy lemezalkatrész dokumentumot az ST3-ban rögtön láthatjuk, hogy a Szinkron és a Hagyomány megférnek egymás mellett, pontosabban egymás felett. A Szinkron van feljebb.

image

Ez a házasság úgy köttetet, hogy a Szinkron is hozzáadja a testét és a hagyomány is hozzáadja az övét. Másképp fogalmazva összeteszik amijük van!

A kívül álló mindig csak azt látja, amit a Hagyomány és a Szinkron összetett. Az eredmény a műhelyrajzon és a szerelésben a mindig a kettő együtt.

Felmerülhet bennünk az a gondolat, hogy mit látnak egymásból, hogyan éreznek egymás iránt a Szinkron és a Hagyomány? Nos, a Szinkron hosszú házasság elé néz mivel NEM látja a Hagyományt! Ha a Szinkron test helyébe képzeljük magunkat, akkor semmit sem látunk a hagyományból. Azt sem tudjuk, hogy van. Ez egy szép házasság nem?

image

Viszont a Hagyomány mindent lát és mindent érez ami a Szinkron testtel történik. Ha a Szinkron test megrázza magát, megváltozik, összemegy, kitágul, akkor a Hagyomány teste is alkalmazkodik ehhez a változáshoz. A Hagyomány rajta csüng a Szinkron testen és semmi pénzért sem engedi el.

Ha valaki a régebbi Solid Edge verziókban úgy dolgozott, hogy egy alkatrész sablonba egy alkatrész másolatot helyezett el, és azt tovább építette, módosította alakelemekkel, akkor a fentiekhez hasonlóan dolgozott csak a szinkron test helyett alkatrész másolatot használt. Amikor az alkatrész másolatot megnyitotta szerkesztésre, akkor sem látszódtak a ráépített építőelemek. Viszont módosultak, ha az alkatrészmásolat is módosult.

Testek módosítása

A Szinkron testet bármikor tudjuk módosítani. Akkor is ha a szinkron szemszögéből és akkor is ha a hagyomány szemszögéből vizsgáljuk a testet. A Hagyomány testet viszont csak a hagyomány szemszögéből tudjuk vizsgálni.

A módosítás sebessége

Érdemese a Szinkront hagyni szárnyalni, mert jó érzéke van hozzá. Gyúrjuk a Szinkront a szinkron szemszögéből, ehhez menjünk át a szinkron környezetbe, és módosítsuk a Szinkron testet az igényeinknek megfelelően. Persze be kell tartanuk a Geometria szabályait.

Ha készen vagyunk a Szinkron test módosításával, akkor hagyjuk, hogy a Hagyomány próbálja meg lekövetni. Sikerülni fog, csak meg kell várni. A Hagyomány sok esetben próbálja visszafogni a Szinkron fürgeségét.

A cikkhez tartozó videó itt megtekinthető: http://plmvideos.graphit.hu/videos/blog/02-par_01_00444.wmv

Reklámok
Kategóriák:Solid Edge, Szinkronmodellezés Címke:
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. 2016. április 13. - 15:43

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Enterprise Group PDM

Üdvözöljük az Enterprise Group PDM megoldások oldalán

Daily PLM Think Tank Blog

Product Lifecycle Management by Oleg Shilovitsky

olahl

Let IT flow...

Balássy György szakmai blogja

Megtanultam. Megosztom.

Solid Edge (R)eloaded

Minden ami Solid Edge!!!

Turóczy Attila szakmai blogja

(MCP, MCTS, MCT, MVP)

%d blogger ezt kedveli: